Топ новини:

KiNK и DUB PISTOLS подготвят уникално шоу в Пловдив днес и утре

23 Юни 2017 коментара Младежка медия;
KiNK и DUB PISTOLS подготвят уникално шоу в Пловдив днес и утре

KiNK и DUB PISTOLS ще изнесат уникално шоу този петък и събота в Пловдив

Коцертите са част от програмата на фестивала Street masters, който ще предложи и Световни първенства по бийтбокс и брейк

Едни от най-предпочитаните имена за големите световни фестивални сцени – KiNK и DUB PISTOLS – щe бъдат част от програмата на фeстивала STREET MASTERS, който ще се проведе между 21-ви и 25-и юни в Пловдив.

Тази година STREET MASTERS предлага пет сцени и сериозна програма, като запазва характера си на един от най-големите фестивали за улични изкуства в света, но обръща внимание и върху иновациите в музиката, новите технологии и връщане към историята на музиката чрез филмова програма,музикална академия със сериозен продуцент от САЩ и силна концертна сцена.

Концертната програма на фестивала ще се състои на 23-ти и 24-и юни в Концертна зала на Държавна Опера-Пловдив.

Първият ден (23-ти юни, петък) феновете на фестивала могат да очакват KiNK Live. В момента изпълнителят е едно от най-големите имена на световната електронна сцена, с милиони слушания в YouTube и Soundcloud. Избиран е два пъти за най-добър live DJ изпълнител в света за 2015-а и 2016-а, според Resident Advisor. Специално за STREET MASTERS е подготвил малко по-различен сет, който ще зарадва както почитателите на електронната музика, така и традиционните фенове на фестивала.

В събота на 24-ти юни царете на live изпълненията DUB PISTOLS ще закрият официалната програма на фестивала. Изпълнителите от британската дъб реге група, която умопомрачителният Бари Ашуорт събира през средата на 90-те, владеят до съвършенство омагьосването на публиката по време на концерт.

За това говорят не само награди като Best live band 2012, Breakspoll best live band 2013, BMA Best live act 2014, а и редовните им гостувания на международни фестивали от ранга на Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day и Rock Ness. Влиянието на групата е толкова силно, че са едни от най-предпочитените композитори за саундтраците към компютърни игри като Tony Hawk, Tigwer Woods PGA Tour, NBA и FIFA.

Тази година фестивалът STREET MASTERS ще се проведе за пети пореден път и отново ще предложи световни надпревари в бийтбокса, хип-хоп танците в стиловете breakin` и all styles. Фестивалът е един от най-големите в света, като последните световни серии през 2015-а година са гледани от над 2 млн. зрители от цял свят чрез интернет. Тази година фестивалът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Билетите са в продажбата в мрежата на Eventim, Ticket Logic и Ticketportal на цени от 15 до 35 лева.

Повече за уличните фестивали, които започнаха под тепетата, може да видите ТУК

тагове: street masters, концерт, пловдив, kink, dub pistols, електронна музика, фестивал