Топ новини:

Коко Константинов показва творческата си същност в изложбата "Раздвоение" (ВИДЕО)

03 Декември 2018 коментара Младежка медия;
Коко Константинов показва творческата си същност в изложбата

Живопис с висока цветност и рисунки на графичен принцип показва Константин Константинов

Тринайсет платна и двайсет рисунки показва художникът Константин Константинов в изложбата  с мото „Раздвоение”

Тя  е аранжирана в галерия „Анастас” в Старинния Пловдив. Стартът на събитието ще бъде даден в сряда – 5 декември, от 18.30 часа

„Раздвоение” отразява две творчески същности. Конкретното и абстрактното си взаимодействат, образувайки въздействието на всяка от творбите и на експозицията в нейната цялост, посочи Константин. „Генезис”, „Heavenly”, „Окото на ума” са само част от заглавията, платна – маслени бои, които ценителите на изобразителнто изкуство могат да видят. 

Авторът на експозицията е намерил паралела на живописта с висока цветност и графичните способи. Това поражда и симетрията между големите платна – маслени бои и рисуването на графичен принцип. 

Двата типа изобразителна техника разкриват творческия профил на Константин, интенциите му и спецификите на неговия стил в изкуството, по които визуализира формите на въображението в картини и рисунки. 

През 2018 авторът на „Раздвоение” регистрира поредица от международни участия – на Parallax Art Fair в Лондон, Villa Cathala в Art centre – Париж, биенале в  Degen Gallery – Базел, Швейцария и биенале в Белград. 

Подредени в галерийното пространство в галерия "Анастас", творбите придобиват допълнителни стойности. Те  идват от изкусното взаимодействие на геометрията и цветовете. Посланията в „Раздвоение” са много, но се фокусират в един център, обобщи Константин Константинов. 

Вижте какво сподели още Коко Константинов пред камерата на mediacafe два дни преди изложбата си:

Още от изложбата през декември 2017-та година може да видите ТУК

тагове: константинов, пловдив, художник, живпис, графики, култура, стар град, галерия анастас