Топ новини:

Красиви стълби, красиво пътешествие

13 Май 2014 коментара Силвия Рангелова;
Красиви стълби, красиво пътешествие

Вече създадохме традицията да ви показваме различни форми на уличното изкуство по света. Може би, защото искаме да се види, че това превръща градската среда в съвременна арт галерия, може би защото в България трудно се възприемат подобен тип рисунки и все още се намират за вандалски прояви, и основно защото е красиво!

Сега ви предлагаме да видите впечатляващите рисунки върху стълби. Някои от тях вече сме ви показвали. Някои може да видите за първи път, но колкото и да са популярни, винаги можем да им се насладим още веднъж.

 

Повечето от тези творби могат да бъдат наистина разбрани, единствено когато се гледат от определена точка. Те най-вероятно изглеждат като безсмислени пръски боя, докато се изкачва човек по тях, но погледнати от по-долу – тогава си личи истинската идея на художника.

 

Немалка част от тези произведения са плод на усилията на различните общини, което също свидетелства за по-голямата възприемане на уличното изкуство в страните по света.

Когато стъпалата-дъга бяха за първи път боядисани в Турция от местното правителство, близките общества реагираха на този акт, като изрисуваха свои стълби в знак на солидарност.

 

Така че призоваваме нашите общинари – взимайте пример и давайте поле за изява да художниците и артистите!

тагове: стълби, улично, изкуство, графити, цветни,