Топ новини:

Обявиха датата за официалното откриване на Пловдив 2019

29 Март 2018 коментара Младежка медия;
Обявиха датата за официалното откриване на Пловдив 2019

Орхус 2017 и Ливърпул 2008 представиха своя опит пред туристическия бранш в Пловдив

„Всеки един от гражданите на Пловдив е посланик на града“

Това споделиха лекторите по време на провелата се вчера туристическа среща, организирана от фондация „Пловдив 2019“. Форумът бе открит с приветстващи слова от заместник-кмета “Култура и туризъм” Александър Държиков и изпълнителния директор на фондацията Кирил Велчев. Пред близо 60-те гости презентираха Радост Иванова, Кристиан Тране, Ливърпул и Нийл Питърсън.

Заедно коментираха успешни практики и данни от своята работа преди и по време на годината на титлата. Пример с датския град Орхус където международните посетители са се увеличили с 16%, в това число. Събитията по време на проекта не са били концентрирани само в града, а и в целия централен датски регион. Ливърпул също се е радвал на огромен интерес от чуждестранни туристи по време и след годината на титлата си. Това само по себе си довело до отварянето на нови работни позиции.

От своя страна, Радост Иванова разкри малко повече подробности за предстоящите събития и очаквания през 2018 и 2019 година. Част от тях са многобройни фестивали, международни изложби и редица други разнообразни събития.

 

По-рано през деня, по време на пресконференция за туристическата среща фондацията обяви и втория си официален партньор след „Кривицки и СИЕ“ – хотелиерската верига Holiday Inn. Именно в една от конферентните зали на хотела се проведе вторият по ред туристически форум. 

На пресконференцията „Пловдив 2019“ обяви и официалната дата на откриващото си събитие – 12 януари. 

Датата на откриващото събитието е изключително важна за туристическия сектор с очаквана цифра на посетители за повода над 80 000 души. Събитията ще продължат три дни от 11 до 13 януари. Кулминацията ще е именно в съботния ден, когато тържествено ще бъде открита Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

До края на 2018 година екипът на фондацията предвижда да допълни поредицата от инициативи, привличащи бранша към каузата, популяризиращи региона и България и подготвящи индустрията за най-голямото културно събитие в Европа, с още мероприятия.

 

тагове: пловдив, 2019, откриване, дата, туристи, фондация