Топ новини:

Ренесанса се сблъска с Анимацията

06 Февруари 2014 коментара Тони Тодорова ;
Ренесанса се сблъска с Анимацията

Смири о време, тигровата челюст,

  Човечеството цяло прах стори,

  Лиши лъва от прежната му смелост

  И феникса в кръвта му изгори.

Уилям Шекспир, сонета 19

Преклон пред изкуството и неговата обезоръжаваща красота представлява новият късометражен проект на Рино Стефано, който започва с цитат от Шекспир. „Beauty” е най-новата рожба на експерименталния филмов артист. Припомняйки таланта на най-великите ренесансови художници, Рино съживява картините им в невероятна дигитална анимация. За него това е пътят на въздишките чрез емоциите на живота.

Използвайки различен набор от програми, авторът е разделил плановете на картините в множество нива, така че да успее да вдъхне движение в сюжетите.

Плавните движения, направени с лекота, подсилват чувствата, създадени от творбата в наблюдателите. Понякога те могат да изкривят диханието на шедьоврите, подсилвайки мисълта за сладострастие. Събраните величествени живописи, заедно с внушителната работа на Рино Стефано предизвикват грандиозен фестивал на емоциите, който автора въздига на пиадестал, поднесен на публиката в поднос с гарнитура от невероятна музика.

Прехода в “Beauty” също подлежи на внимание. Анимацията започва спокойно, пренасяйки те в красотата на белезите от четките на великите майстори. Втората фаза представя вече засегнатите тъмни и драматични тематики в творбите, чрез по-напрегнати и резки движения.

Композицията, макар и хаотична не е случайна. Красивото се сблъсква с баталното, живота се сблъсква със смъртта, невинността с греховността, а религията – с науката.  Анимацията е в непрестанен всепоглъщащ контраст.

Рино Стефано е роден в Пиаченца през 1980 година. Работи и живее в Митано, Италия.

Той е експериментален аниматор и режисьор, завършил Европейски Институт по Дизайн в Милано. Негови филми са участвали в интернационални фестивали за експериментални късометражни филми, където е получавал над 10 награди.Рино Стефано е работил върху множество реклами, сред които реклами за фирми като Adidas, BMW, Orax и много други.

тагове: Рино Стефано, анимация, ренесанс, одухотворяване на картини, движение, Beauty, Rino Stefano