Топ новини:

„Sofia Ring Graffiti Fest” събира най-добрите графити артисти в България

30 Май 2014 коментара Тони Тодорова;
„Sofia Ring Graffiti Fest” събира най-добрите графити артисти в България

На 1 юни от 10:00 часа пред сградата на София Ринг Мол (бул. „Околовръстен път” 216, до магазина на IKEA) ще се изявят най-добрите графити артисти в България в състезание на тема тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града). Те  ще рисуват на две гигантски платна (дълги 18 метра и високи 5 метра), които ще бъдат видими за всички, преминаващи покрай сградата на Мола, а рисунките им ще останат на фасадата през цялото лято.

Събитието се провежда за първа година и ще изправи един срещу друг 12 екипа, съставени от най-талантливите графити райтъри в България. Сред участниците ще бъдат Zeal, 140 ideas, Broke, PTC, WION, Spit, Goat, Piks и др. Техните творби ще бъдат оценявани от експертно жури, съставено от Евгений Иванов, председател на Управителния съвет на Сдружение “Радар”, Maze и SirGo. Райтърите трябва да започнат да рисуват в 10:00 и да приключат в 15:00 часа, като журито ще оцени графитите им и ще ги награди час по-късно.

Райтъри ще се борят за специалната награда – възможност да изрисуват с графити част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3000 лв. Отборите, класирали се на 2-ро и 3-то място, също ще получат парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв.

тагове: „Sofia Ring Graffiti Fest”, София, графити фест