Топ новини:

За първи път в Пловдив – школа по етикет и балетно изкуство за деца

10 Октомври 2019 коментара Мледежка медия;
За първи път в Пловдив – школа по етикет и балетно изкуство за деца

Центърът за руски език и култура към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ започва съвместна инициатива с Детско балетно студио „Grand Fouette“ по набиране на деца на възраст от 4 до 17 години, желаещи да изучават етикет и балетно изкуство

Обучението ще се осъществява по методика на световно известната Руската балетна академия „А. Я. Ваганова“ от професионалисти. Периодично в рамките на школата майсторски класове ще провеждат гостуващи специалисти от Санкт Петербург.

Заниманията ще протичат в сградата на Ректората на Пловдивския университет два пъти седмично в три групи – подготвителна, младша и старша (по 10-12 човека) и ще са с продължителност  за всяка група съответно – 40 мин., 60 мин. и 90 мин.

През летните месеци студиото предлага лагер-школа на българското Черноморие  с хореографи и педагози от Академията за руски балет „А. Я. Ваганова“ – Санкт Петербург.

Занятията в балетното студио целят изучаване и опазване на класическото балетно наследство. Те са подходящи както за подготовка на деца за постъпване в професионални училища, така и за любители на балета, които мечтаят за сценични изяви. 

тагове: пловдив, школа, деца, университет, пу, събитие