Топ новини:

200 деца на урок по физическо с легенда (снимки)

09 Октомври 2013 коментара Теодор Караколев;
Следваща статия LEGO MOVIE
200 деца на урок по физическо с легенда (снимки)

Около 200 деца от СОУ „Черноризец Храбър“ присъстваха на сутрешната физзарядка с Цветана Пиронкова част от Седмицата на движението в Пловдив.

Малчуганите нямаха търпение да се съберат още от 7 сутринта в двора на школото заедно със своята тенис любимка. Топ-тенисистката на България показа накратко как загрява преди всяка тренировка, след което 20-ина минути раздаваше автографи на ентусиазираните малчугани.

Лъчезарната Цвети едва смогна на всички ученици, които се отнесоха към нея като истинска легенда в спорта. Пиронкова все още не е достигнала висотите на сестри Малееви в световната тенис класация, но определено ще остане в историята с пробивите си до полуфинал и четвъртфинал на най-престижния турнир Уимбълдън. Това е и най-доброто представяне на български тенисист в турнири от Големия шлем.

Сутрешната ведрина се провежда в тракийските училища по инциатива на районния кмет Костадин Димитров. Различни спортисти представят своята дисциплина пред малчуганите, като освен здравословния аспект на утринната загрявка, те се опитват да амбицират децата да спортуват по-често.

„На децата им трябва съвсем малко, за да се запалят по спорта“, заяви Пиронкова. Тя добави, че след като завърши състезателната си дейност иска да продължи да се занимава със тенис и да тренира деца. „Няма нищо по-хубаво и зареждащо от това да учиш деца“, смята Цвети.

Във физзарядката се включи и самият Костадин Димитров, който е амбициран да направи сутрешните ведрини традиция в цял Пловдив. „Надявам се инициативата да се поеме от Министерството на образованието и на спорта, но всеки директор по училищата може доброволно да организира такива дейности, стига да не противоречи на програмата на Районния инспекторат“, заяви Димитров.

тагове: физзарядка, ведрина, училище, Черноризец Храбър, Костадин Димитров, Цветана Пиронкова