Топ новини:

Боуен терапията,която помогна на над 100 спортисти от Plovdiv Throwdown

11 Октомври 2019 коментара Младежка медия;
Боуен терапията,която помогна на над 100 спортисти от Plovdiv Throwdown

Специалистите от Българската Асоциация по Боуен Терапия успяха да помогнат на над 100 атлети по време на Plovdiv Throwdown 2019 само в рамките на 2 дни

Пловдивчанинът и терапевт Петър Чакъров бе част от най-зрелищното силово състезание в Пловдив тази година

Боуен терапия е система за лечение, коят въздейства върху фасцията и вегетативната нервна система.  Тя е препоръчвана горещо от редица специалисти, като най-бързият и ефикасен метод за лечение на травми особено при активно спортуващите.

В това се убедиха лично 160-те спортисти, които станаха част от 4-то международно състезание Plovdiv Throwdown 2019, което се проведе на Гребната база в края на септември. Петър Чакъров и терапевтите от Българската асоциация по Боуен терапия успяха да вдигнат на крака и да възстановят редица от спортистите, които бяха подложени на тежки натоварвания по време на 48-часовия ултра кросфит маратон. 

Самият спортист и терапев Петър Чакъров сподели пред mediacafe.bg, че неговата мисия на форума бе да помогне на възможно повече атлети, които да се представят на високо ниво. Той въздейства върху травмите от сорта на заднобедрените мускули, ставите, лактите и проблеми в кръста. Ефектът е изключително бърз, даже мигновенен, добавя специалистът. 

"Това е едно от най-добрите спортни състезания, на които сме присъствали, а те не са никак малко. Организацията е на изключително ниво и за нас е чест, че бяхме поканени на този форум", сподели още Петьо Чакъров.

Боуен терапията не е масаж, техника, физиотерапия или рехабилитация. При боуен терапията се оказва влияние върху вегетативната нервна система, която отговаря за поне 80% от функциите на нашето тяло. По този начин тялото само започва да възстановява своите нормални жизнени функции.

Работи се върху фасцията на мускулатурата. Това е тънка съединителна тъкан, която обхваща всеки един мускул, става, сухожилие в тялото, всеки един вътрешен орган. Фасцията е снабдена с много рецептори, които са отговорни за възстановяване здравето на организма. Благодарение на боуен терапията тези рецептори се стимулират да започнат да функционират правилно. Когато се окаже лек натиск върху точка от мускулатурата, този лек натиск се превръща в импулс към нервната система. Нервната система се активира и сама решава коя част от тялото как и кога ще бъде лекувана.

СНИМКИ и ВИДЕО от Plovdiv Throwdown може да видите ТУК

  • Още за лечението и Боуен Терапията може да прочетете ТУК
  • Как Боуен терапията помогна на един млад човек от Пловдив да оздравее може да видите ТУК 
тагове: петър чакъров, боуен, терапия, спорт, здраве, медицина, рехабилитация, масаж, crossfit, plovdiv throwdown