Топ новини:

Европейско първенство по сумо под тепетата през април

13 Април 2018 коментара Младежка медия;
Европейско първенство по сумо под тепетата през април

От 27 до 29 април в Пловдив ще се проведе Европейско първенство по сумо за мъже и жени

Близо 500 спортисти от 20 страни са заявили желание за участие, като 45 от тях са от България. Очакват се най-добрите състезатели в света да се съревновават, като водещите са от Русия, Украйна, Полша, Унгария и България. Пловдив ще бъде представен от 6 сумисти от спортен клуб „Тракия спорт“.

Разделението на спортистите е в три възрастови категории – до 21 години, до 23 и мъже и жени. Спортното съоръжение, върху което ще се играе, така нареченото „дохио“, ще бъде изградено на място, високо е 50 сантиметра и е с размери 6 на 6 метра.

„Пловдив е спортен център, а благодарение на финансовата подкрепа на Общината е възможно провеждането на това спортното събитие“

Това завиха организаторите от Българската федерация по сумо с председател Борис Начев.

Награждаването на победителите ще става всеки ден, след края на всички схватки. 

Официалното откриване ще бъде на 27 април от 13.00 часа в спортната зала на ПУ„Паисий Хилендарски“, входът и за трите дни на провеждане е безплатен.

Заместник-кметът Георги Титюков не пропусна да напомни за двете важни спортни мероприятия до края на април – едното е утре, откриването на велосезона с шествие от площад Съединение до финалния комплекс на Гребната база. И второто, Маратон Пловдив – на 29 април, неделя.

 

тагове: сумо, първенство, състезание, европейско, спор