Топ новини:

Пловдив посреща Световното първенство по гребане за мъже и жени (ВИДЕО)

31 Юли 2018 коментара Младежка медия;
Пловдив посреща Световното първенство по гребане за мъже и жени (ВИДЕО)

Българският отбор ще бъде определен след края на Европейския шампионат в Глазгоу

Екип на Международната федерация по гребане (FISA) извърши последна инспекция в Пловдив преди Световното първенство по гребане за мъже и жени (8- 16 септември 2018 г.). 

Представителите на Световната централа констатираха, че  градът и гребният канал са готови за най-голямото състезание, в което се очаква да вземат участие близо 2400 състезатели, треньори и щабове, половината от които вече са подали своите заявки. Окончателните състави на отборите, включително и на българския, ще станат ясни след края на предстоящото Европейско първенство за мъже и жени от 2 до 5 август в Глазгоу (Шотландия). Изчисленият от подобни събития икономически ефект за градовете домакини се равнява на около 10 милиона долара. 

На предстоящото Световно първенство по гребане за мъже и жени ще бъдат тествани за първи път няколко иновации: автоматична стартова система, видима финална линия чрез българската разработка buble line (мехурчеста линия). 

България ще бъде представена на Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив от 4 лодки. Това заяви Атанас Димитров, член на УС на Българската федерация по гребане. "Точният състав на отбора ще зависи в голяма степен от представянето на българските гребци на предстоящото европейско първенство по гребане. След бронзовите медали на Борис Йотов и Десислава Георгиева на скиф от Европейското първенство за младежи до 23 години, имаме куража да очакваме отлично първенство при мъжете и жените", заключи Атанас Димитров.

Още за предстоящото Световно в Пловдив може да видите ТУК

тагове: световно, гребане, гребна база, спорт, мъже, жени