Топ новини:

За 4-та поредна години УХТ стартира пролетните студентски игри

07 Март 2018 коментара Младежка медия;
За 4-та поредна години УХТ стартира пролетните студентски игри
250 студенти се включиха в 10 състезателни дисциплини на четвъртото издание на Пролетните игри в Университета по хранителни технологии тази година
 
Инициативата на младите хора от пловдивското висше учебно заведение тръгва от 2015 година със 7 дисциплини и 100 участника и се провежда в рамките на седмица. Днес спортната седмица е вече цял месец като са нараснали както броят на спортните дисциплини, така и участниците. Тя е организирана от Студентския съвет на УХТ.
 
Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов откри Пролетните УХТ игри и поздрави най-напред студентите. „Неслучайно най-напред се обръщам към вас – поздравявам ви за инициативността, активността и желанието да организирате тези игри и то за 4-а поредна година. Изключително важно е, че инициативата идва от вас – студентите, а не от академичното ръководство на университета. Това показва, че сте не само активни млади хора, но и че не по-зле от нас знаете, че спортът е важен – той не само ни научава да побеждаваме, но - и да губим, дава ни важни уроци за живота. Пожелавам успех на игрите и нека по-добрият победи”, заяви Славчо Атанасов. 
 
Председателят на Студентски съвет в Университета по хранителни технологии Иво Финков благодари на състудентите си за това, че заедно са заставали във всички каузи и инициативи, които се организират.
 
Пролетните УХТ игри започнаха с волейболни срещи. 
 
СНИМКИ от първите пролетни игри през 2015-та година може да видите ТУК
 
тагове: пловдив, студенти, ухт, спорт, инициативи, пролетни игри, ректор