Топ новини:

"На прощаване с Христо Ботев" - литературен конкурс

28 Април 2016 коментара Таня Даскалова;

Литературен конкурс за стихотворение на тема „НЕ ПРОЩАВАНЕ С ХРИСТО БОТЕВ” организира Народно италище „Възраждане 1983”. Това обяви Община Централен в Пловдив, която е и основен партньор на конкурса. Тази година той е посветен на 140-годишнината от гибелта на великия ни революционер и поет Христо Ботев.

Право на участие имат автори от цялата страна в следните възрастови групи: 
• до 12 години 
• от 13 до 18 години 
• от 19 до 25 години 

Творбите (до три непубликувани стихотворения) трябва да бъдат изпратени най-късно до 10 май 2016 г. на следния адрес:Пловдив 4000, ул. „Стоян Чалъков” № 1 – „Народно читалище Възраждане 1983” - за литературния конкурс или на електронна поща: chitaliste_vazrazdane@abv.bg, като прикачен файл с разширение .doc или .docx.Участниците следва да посочат трите си имена, възраст, точен адрес, учебно заведение, телефон за връзка или e-mail. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Конкурсните творби не подлежат на връщане. Организаторите си запазват правото да публикуват и репродуцират творби или части от тях, като цитират името на автора с цел популяризиране и презентиране на конкурса. 

Ще бъдат присъдени съответно I, II и III награди (предметни награди) за всяка възрастова група и грамоти. 

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 27 май 2016 г. на фейсбук страницата на Народно читалище „Възраждане 1983” Пловдив и на страницата на район „Централен” – Община Пловдив. Церемонията по награждаване ще се състои на 2 юни 2016 г. от 17:30 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив.

тагове: конкурс, Ботев, литература, пловдив, ученици, българия, 140 години, смърт, свобода, награди