Топ новини:

Коледен подарък за екипна работа в ТУ - филиал Пловдив

03 Декември 2019 коментара Младежка медия;
Коледен подарък за екипна работа в ТУ - филиал Пловдив
Нестандартен подарък за студентите от Техническия университет – филиал Пловдив  прави днес екип на EVN
 
В едно от фоайетата на IV-ти корпус вече има уединен  информационен кът, където студентите могат да почиват и да си свършат работа между лекции и упражнения. Доцент Никола Георгиев ръководител катедра „Електротехника“ казва, че идеята е била предложена от няколко млади инженери, завършили пловдивския вуз и работещи в EVN. Това е място за отдих, но и място за студентско творчество и за търсене на информация чрез интернет, казва доц. д-р Никола Георгиев. 
 
"Очакваме, че точно тук студенти ще се събират и ще започнат да работят групово по проекти, искаме да им помогнем в екипната работа и  нашият кът ще създава добри условия за това!"
 
Каза Пламена Дечева – специалист човешки ресурси в EVN.  В информационният кът има работен лаптоп, зарядна станция за мобилни телефони, столове, маси за работа – включително специална дълга маса, на която могат да се разгъват чертежи. 
 
„Този кът  е чудесно предложение на фирма EVN – място за почивка, за работа, място за срещи и за обмeн на идеи. Модерното му оформлението го отличава от по-строгия „академичен“ стил на другите такива места в сградата. Ярките цветове привличат окото, а удобството и дизайнът му те подканват да се възползваш - казва доц. д-р Георги Ганев – декан на факултет „ Електроника и автоматика“. 
 
Директорът на Техническия университет - проф. д-р Въльо Николов припомни, че с компанията EVN имат много добра съвместна работа през последните години. Тя е спонсор, както на студентски олимпиади, така и на Международната научна конференция ТЕХСИС. Около 1/3 от студентите от специалност „Електротехника“, както и от други специалности постъпват на работа в голямото енергийно предприятие веднага след завършването си. 
тагове: университет, коледа, подарък, техника, евн