Топ новини:

Наградиха еко-доклади на студенти от Пловдивския и Лесотехническия университет

04 Ноември 2013 коментара mediacafe.bg;
Наградиха еко-доклади на студенти от Пловдивския и Лесотехническия университет

Трима студенти от Пловдивския университет и един от Лесотехническия бяха отличени за свои доклади по време на Петата студентска научна конференция „Екологията – начин на мислене 5“. Събитието се проведе на 2 ноември в Дома на учените в Стария град. Първата награда в конкурса за научни разработки на екологична тематика получи Никола Цветков от Лесотехническия университет. На второ и трето място останаха колегите му от ПУ „Паисий Хилендарски“ Диана Башева и Меги Качакова. Специалната почентна награда на името на покойния доц. Благовест Темелков, преподавател в ПУ, получи Елван Махмуд. По време на конференцията бяха прочетени редица доклади, и наградени участниците във фотоизложбата на Еко-тематика. За събитието с организация, различни продукти и други  дейности помогнаха партньорите - Българско дружество за защита на птиците, Регионален природонаучен музей - Пловдив, АРАО, както и спонсорите от Кока-Кола.  

Ден по-рано се проведе и Научна конференция по Екология по случай 20-годишнината на катедра "Екология и Опазване на околната среда" към факултета по Биология на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" . 

Форумът уважиха известни академици, сред които доц. Илия Илиев-заместник декан научна дейност, доц. Илиана Велчева-ръководител катедра Екология и ООС, гл. ас. д-р Ивелин Моллов, гл. ас. д-р Славея Петрова, ас. Анелия Дакова-катедра методика на обучението по физика. Гост-лектор бе Николай Кузмов-който представи проект Екоучилище.

Снимки и повече информация относно провелата се конференция можете да научите от официалния сайт: https://ss.uni-plovdiv.bg/ecology/ , както и във фейсбук страницата на събитието.

тагове: конференция, наука, екология, Пловдивски университет, биология