Топ новини:

SoftUni Svetlina или първата частна гимназия за дигитални умения

14 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
SoftUni Svetlina или първата частна гимназия за дигитални умения

SoftUni Svetlina - първата частна гимназия за дигитални умения е вече факт

Напредъкът на информационните и комуникационни технологии позволява навлизането им във всички сфери на обществено-икономическия живот. Образованието, разбира се, не прави изключение.  Като организатор на десетки образователни проекти осъзнава нуждата от качествено образование и иновативни специалности във всеки един етап от обучението на едно подрастващо дете.

Така се ражда и идеята за SoftUni Svetlina, продиктувана от факта, че в България няма застъпено гимназиално образование, което да отговаря на търсенето на пазара на труда като дава на учениците избор между иновативни специалности.

SoftUni Svetlina е първата частна гимназия за IT и дигитални умения в България, която се ражда като партньорство между две водещи образователни институции, лидери в своите сфери – SoftUni  и ЧОУ „Светлина”.

Учебното заведение ще предлага на учениците си освен комфортна учебна среда, съобразена с техните нужди, преподавателски състав, състоящ се от експерти от практиката, педагози, академици, социолози и психолози. Учащите ще избират между две форми на обучение – редовна и дистанционна. 

Специалностите, между които могат да кандидатстват са „Дигитален маркетинг и предприемачество“, „Графичен дизайн и мултимедия“ и “Приложен програмист”. Всички посочени специалности са по утвърдения от МОН учебен план.

тагове: гимназия, дигитални, умения, образование, учение