Топ новини:

УХТ обновява учебната си база за близо 3 милиона лева

20 Февруари 2018 коментара Младежка медия;
УХТ обновява учебната си база за близо 3 милиона лева

Проектът е на обща стойност от близо 3 милиона лева, като по голямата част от финансирането идва от европейско съфинансиране, а 9 хиляди лева ще е собственият принов на университета 

Университетът по хранителни технологии обновява изцяло още два от учебните си корпуси с модерна образователна инфраструктура. Това обяви лично ректора на ВУЗ-а проф. Кольо Динков на церемония, на която бе даден старт на строително-ремонтните дейности. 

Проектът предвижда топлинно изолиране на сградите и изграждане на собствено газово-котелно съоръжение, посочи ректорът проф. Кольо Динков. Също така ще се подмени осветлението с енергоспестяващо и ще се ремонтира ВиК инсталацията.

Проектът предвижда и изграждане на многофункционална зала със 100 места, която да бъде ползвана и като учебна, и като презентационна. Осигурени са всички изисквания на ЕС за достъп на хора с увреждания, добави проф. Динков.

По думите му сроковете за извършване на строително – ремонтните дейности изискват максимална мобилизация, но той изрази увереността си, че само след няколко месеца Университетът по хранителни технологии ще разполага с модерни учебни корпуси, изградени на съвременно високо ниво. 

„Пет години след като по проект бяха реновирани 3 и 4 блок, имаме втори одобрен, с който основно ще бъдат реновирани  блок 1 и 2“, сподели проф. Кольо Динков. 

тагове: пловдив, ухт, конкурс, финансиране, средства, учебна дейност, корпуси, зала, студенти