Топ новини:

УХТ партнира в изложението „Вкусове от Италия“

22 Февруари 2017 коментара Дария Стоилова;
УХТ партнира в изложението „Вкусове от Италия“

Младите учени са приоритетът на „Иновации в хранителната наука, техника и технологии“

За 13-та поредна година Университетът по хранителни технологии и „Sapori D' Italia“ се представят заедно в зоната „Вкусове от Италия“. Италианското изложение е успоредно с „Винария“, “Фудтех“, „Агра“, „Хорека“ и „АПИ България“ от 22-и до 26-и февруари в 11-та Палата на Международния панаир – Пловдив.

„Тази година правим най-доброто представяне. Реализирали сме площ, в която се представя Италия с типичната атмосфера на Венеция. Много от изложителите вече посетиха щанда, докато го конструирахме. В изложението участват около  40 фирми, а някои от тях представят и асоциации. Очакваме присъствието на президентите на тези асоциации”, каза организаторът на „Вкусове от Италия“ - д-р Джузепе Аккардо на пресконференция днес в УХТ. Той подчерта, че в 13-годишното партньорство с Университета по хранителни технологии са постигнати интензивни, креативни и иновативни взаимоотношения.

Ще имаме биволска извара от Сицилия, типични италиански сирена с добавки, различни вина и ликьори, сладкарски изделия от бадемова паста, мармалади, консерви. За пръв път ще покажем салами и прошуто от известна порода свине. Гостите ще могат да опитат тези продукти, а желаещите да бъдат представители на продуктите, ще имат възможността да се срещнат с управителите на фирмите”, информира д-р Джузепе Аккардо и сподели, че вкусовете от Италия са уникални и запомнящи се.

В официалната церемония по откриването на „Вкусовете на Италия“ ще участват италианският посланик Н. Пр. Стефано Балди, почетният консул д-р Джузепе Де Франческо и ректорът на УХТ – проф. д.т.н. инж. Кольо Динков.

На 23-и февруари предстои и научната конференция „Иновации в хранителната наука, техника и технологии“. Форумът презентира най-новите изследвания, осъществявани от УХТ в областта на хранителната наука. „На тази конференция сме дали приоритет на нашите млади учени”, посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. инж. Кольо Динков. Той отбеляза ефективното партньорство между УХТ и организаторите на изложението „Вкусове от Италия“. „На изложението всяка година ние представяме и своето ноу-хау като научни продукти”, каза още проф. Динков и акцентира върху ползотворното развитие, което Университетът по хранителни технологии регистрира в сферата на европроектите.

Ректорът информира за подготовката на ВУЗ-а за предстоящата кандидатстудентска кампания, изцяло променените учебни планове за образователна степен „бакалавър”, новите специалности, разкрити в Университета, както и перспективите пред кандидатстудентите. Бъдещите първокурсници могат да се запознаят подробно с новостите в специализираното издание на УХТ, познато като справочник на университета.

Проф. д-р инж. Йорданка Алексиева, зам.-ректор на УХТ по международна интеграция и повишаване на квалификацията, информира за иновативни разработки в сферата на хранителната наука, които ще бъдат оповестени на научната конференция. Сред темите са както традиционните храни, така и нестандартни изследвания, например на водорасли и потенциала за прилагането им към храните.

 

 

 

 

тагове: УХТ, университет, вкусове, панаир, италия