Топ новини:

Университети от Швейцария търсят кадри в България

17 Октомври 2013 коментара Екип на mediacafe.bg;
Университети от Швейцария търсят кадри в България

Още преди 120 години през 1893г. по времето на Бел Епок, както е известен този период на прогрес в Западна Европа, в Швейцария е създадено първото училище в света по хотелиерство. В ерата на хотелите тип замъци, които все още се извисяват по бреговете на Женевското езеро и в алпийските курорти, се е изпитвала остра нужда от добре подготвени специалисти, както на мениджърско, така и на изпълнителско ниво. Оттогава досега хотелиерството и туризма са се променили значително.

Въпреки това, швейцарските традиции да се съчетава теоретичната подготовка със практичните занимания е широко застъпена в програмата на водещите хотелиерски училища.

В следващите няколко дни Swiss Education Group, консорциум от четири от най-известните колежи за хотелски мениджмънт, ще представят своите програми и възможностите за обучение. Предварителна регистрация за инфо срещата от този линк.

Колежите:
- SHMS-Swiss Hotel Management School;
- HIM-Hotel Institute Montreux;
- IHTTI-School of Hotel Management и
- Cesar Ritz Colleges

предлагат широка гама от бакалавърски и магистърски програми в следните области: хотелиерство, туризъм, събитиен мениджмънт и бизнес управление.

Обучението се води изцяло на английски език и съчетава швейцарското ноу-хау в хотелиерската индустрия с теорията на управлението. Задължителна част от обучението са платените практики в Швейцария с минимално заплащане от CHF 2100 на месец.

Програмите са разработени в партньорство с мениджъри на водещи световни хотелски вериги. Тясната връзка с индустрията предоставя възможност на студентите да придобият мениджърски опит чрез т.нар. Management Training програми с продължителност от 8-12 месеца.

Два пъти годишно SEG организира кариерно изложение, в което участват над 70 от водещите хотелиерски компании, сред които: Radisson, Hilton, Star Woods, Kempinski, Best Western, Holiday Inn, Hyatt; Accor Group; Mövenpick, Ritz-Carlton, Marriot, Shangri-La и др. Посредством този форум, представители на индустрията получават възможност да се срещнат с повече от 2000 висококвалифицирани студенти.

“Swiss Education Group” ще проведe информационнa срещa в Пловдив на  22 октомври, от 18:30ч. в х-л „Тримонциум”.

Предварителна регистрация за инфо срещата тук.

тагове: Пловдив, университети, България, Швейцария, ВУЗ, Световно образование, работа, стаж, пари,